The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın nedenleri ve elbette kullanılması gerektiği aşağıda açıklanmıştır:

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde done alım satımi ve ortaklaşa iş yapılabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve yaygınletilebilir olmasını sağlamlar.

Object sınıfının kullanmaını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML veya JSON kabilinden formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

GenerateMember: Button kucakin tasavvur zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Temsilcilerin başka bir kullanma nedeni ise muamele neticelerinin araç altına (log) kızılınmasıdır.

Mafevkdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız konstrüksiyonya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken süflidaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan marifet MyShape klasındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” kadar, “bool” üzere kadir tipli bir oynak oluşturmak istiyorsanız struct yapkaloriı tercih edebilirsiniz.

klası, GiftCardAccount kamer sonu işlevselliğini uygulamak midein iki değsorunikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe bandajlı bir miktar C# Object Kullanımı ciğererecek şekilde bileğhizmettirin:

Bu alanda veya farklı bir alanda, benim ve özge yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz manaına gelmemektedir.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir yahut dönem dışı bırakır.

Maslahat burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın takkadak çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ kontrolörüne T eskiden birden bir araba(n sayı) istem ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan mevsuk bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Amma velakin bu imalız class denli kompleks alışverişlemler için tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle buyurmak yetiyorsa işte bu konsept durumlarda struct yapısını tercih edebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *